PuurBroodartiest Som heeft de nieuwe graanoogst 2021 van Slaege beoordeeld op bakkwaliteit. Van elke graansoort heeft hij met gist en daarnaast met desem broden gebakken. Bekijk dit filmpje met zijn bevindingen op de bijeenkomst van de Graandoeners van Smaakacademie Achterhoek.
Met het aanwezig vakmanschap van graanteler, de molenaar en bakkers zijn topbroden te maken geheel met graan van Achterhoekse bodem. Bekijk het onderstaande filmpje met de toelichting van graanteler De Slaege op de oogst 2021.
Bijzonder om zoveel kwaliteit bij elkaar te zien én te proeven in één ruimte, dit vind je nergens! We zijn trots op de Achterhoek en Liemerse vakmensen.
De bevindingen van Hans Som zijn gedeeld met docenten van Graafschap College en topbakkers die werken met Puur Achterhoekse brood. De komende weken gaan we aan de slag om nieuwe varianten Puur Achterhoeks Brood te ontwikkelen, verkrijgbaar in oktober.
We houden je op de hoogte!