Sindskort werkt Smaakacademie Achterhoek samen met de Universita di Scienze Gastronomiche de Pollenzo. Hiervan worden de eerste vruchten al geplukt. Er hebben namelijk al drie alumni gesolliciteerd om te komen werken in onze mooie Achterhoek. Deze staan onderaan de pagina.
Universita di Scienze Gastronomiche de Pollenzo
Universita di Scienze Gastronomiche de Pollenzo, daar moet je zijn om verder te studeren in gastronomie en duurzame foodketens. Deze universiteit is opgericht door Slow Food en ligt in Bra (regio Piedmonte, Italië). De waarden van Slow Food zitten dan ook diepgeworteld in de kennis die wordt overgebracht aan nieuwsgierige internationale studenten. Dit leek Smaakacademie Achterhoek de perfecte studenten om naar de Achterhoek te halen. De contacten zijn gelegd en op korte termijn worden er acties in gang gezet.
Buitenlandse studenten op bezoek in de Achterhoek
We zijn in gesprek om aankomend schooljaar een excursie te organiseren naar de Achterhoek met deze universiteit. Zodat deze frisse studenten kennismaken met de Achterhoek en haar makers. Wat zijn hun ideeën hoe je een regionale keten ontwikkelt die (financieel) bijdraagt aan onze regio? Ben je ondernemer of docent en wil meedenken over deze excursie? Bel of mail gerust een keer met Jeanne (0654256007, jeanne@truefood.nl)
Sollicitaties om te werken met Achterhoek Food
Tot slot staan we vermeld op hun ‘career-website’. Hier kunnen zowel alumni als studenten zoeken naar allerlei soorten (bij)banen en opdrachten. Heb je ons logo al gespot? Wij staan er mooi tussen! Hier hebben we al drie reacties op gekregen. Drie afgestudeerde studenten staan te trappelen om aan de slag te gaan met Achterhoek Food (in de breedste zin van het woord).