In het netwerk van Smaakacademie Achterhoek hebben we enkele uitdagende voedselvraagstukken (food-challenges) uit de regio verzameld. Hiermee kunnen leerlingen, docenten en ondernemers aan de slag en dragen zo bij aan duurzamer en gezond voedsel uit eigen grond.
De food-challenges zijn zorgvuldig voorgeselecteerd door Smaakacademie Achterhoek. Er zijn ondernemers bij betrokken uit alle schakels van de voedselketen, van grond tot mond. Daarnaast zijn er commerciële kansen voor regionale of landelijke afzet en er zijn best practices elders in de wereld. Ze vergen nog ondersteuning met onderzoek, educatie en/of het uitvoeren van pilots of praktijkproeven. Deze vraagstukken dragen bij aan de uitdagingen van platform Achterhoek Food om te werken aan een internationaal onderscheidende foodregio en aan gezonder én duurzamer voedsel voor ons allemaal.
Aanvullingen naast de productgroepen
- Marktonderzoeken
- Hoe maak je van de Achterhoek een foodbestemming?
- Wat is er onderscheidend aan de Achterhoek?
- Organisatie van een internationaal foodevent
- Hoe trek je andere groepen bezoekers naar de Achterhoek?
- Achterhoek Food in bedrijf-, sport- en schoolkantines, hoe dan?
Lees meer over de andere challenges:
De challenges van minder én beter vlees: hybrideproducten, duurzamere vleesketens, etc.
De challenge naar meer plantaardig voedsel en m.n. eiwitten uit Achterhoekse peulvruchten en pitten
De challenges van pure sappen van Achterhoeks(e) fruit en groenten