Hoe is de kwaliteit van de graanoogst 2022 voor Puur Achterhoekse Broden?
De oogst is binnen! Al het bakwaardige graan is gedroogd en klaar om prachtige Puur Achterhoekse broden van te bakken. Maar wat is de kwaliteit? Elk seizoen en ras vraagt om wat maatwerk en dus vakmanschap. Expert en broodartiest Hans Som test het door de graantelers geleverde meel, op steen gemalen door Molenaar De Vier Winden.
Wil je als bakker, chef kok of liefhebber van Puur Achterhoeks brood de tips van dit oogstseizoen 2022 vernemen? Kom dan naar de masterclass.
Hans Som zal een bakproef uitvoeren en deelt zijn ervaringen en tips op de masterclass zodat bakkers en horeca de verschillende bakwaardige granen kunnen benutten.
Daarnaast zijn ook graantelers aanwezig en topmolenaar De Vier Winden zodat verkrijgbaarheid en samenwerking besproken kunnen worden. Locatie is het Graafschap College zodat ook de docenten en leerlingen aan de slag kunnen in hun lessen met Achterhoeks graan.
Bijzonder om zoveel kwaliteit en ervaring bij elkaar te hebben in één ruimte op het Graafschap College, dit vind je nergens in Nederland. We zijn trots op de Achterhoekse en Liemerse vakmensen!
Proef de graanoogst 2022! We zullen deze kennis delen en vooral kenbaar maken aan het grote publiek waar men de oogst 2022 kan proeven. Deze proefsessie wil je niet missen!
Maandag 17 oktober, 15 – 17.30 uur
Graafschap College (Maria Montessoristraat 3, Doetinchem)
Opgeven via dit aanmeldformulier
Entree: 15 euro*
*docenten en leerlingen gratis. Vanwege de moeilijke situatie, mogen bakkers ook gratis deelnemen
Vragen? Jeanne@truefood.nl of bel 0654256007