Comeback van het Haantje

Het haantje is terug! Terwijl het vroeger normaal was om jonge haantjes te eten, zijn ze in de loop van de tijd van ons menu verdwenen en worden ze gedood als eendagskuiken. Zonde! Haantjes van het legras zijn prima te gebruiken als alternatief voor poussin’s. Dit zijn vleeskuikens die minder dan 28 dagen oud zijn met meestal een gewicht van ong.  400-450 gram en maximaal 750 gram, vaak geïmporteerd.   Haantjes van het legras vormen een goed alternatief. Het vlees is smaakvoller, mager en stevig met een goede bite. Achterhoekse vakmensen hebben bijgedragen aan de comeback van haantje. De toepassing heel in de oven en het weer lekker kluiven is zeer goed ontvangen door de culinaire pers en vormt een mooie aanvulling op de kaart van de betere restaurants. Maurits Steverink coördineerde het project ‘comeback van het haantje’, Chef Nel Schellekens uit Winterswijk en Ralph de Kok uit Neede creëerde smakelijke toepassingen. In dit filmpje zie je Nel en Ralph aan het werk.

Meer informatie over haantjes vind je op www.comebackvanhethaantje.nl